Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Beter Bemiddelen

Vrijblijvend advies?
Contacteer ons

Wat zijn de voor- en nadelen van bemiddeling?

Wat zijn de voor- en nadelen van bemiddeling?

Bemiddeling heeft veel voordelen, en heel weinig nadelen.

Een eerste voordeel is dat je met de tegenpartij samen aan tafel gaat zitten om het probleem te bespreken (en je dus niet steeds dieper ingraaft in je eigen gelijk).

Tweede voordeel: je hoeft niet naar de rechtbank te gaan maar kan samen met de andere partij én met hulp van de bemiddelaar zelf een oplossing vinden en op papier zetten (die dezelfde waarde van een vonnis heeft).

Derde voordeel: bij bemiddeling heb je de kosten veel meer in de hand: je kan op veel kortere termijn een oplossing bekomen én elke partij betaalt slechts de helft van de kosten van de bemiddelaar.

Vierde voordeel is dat de oplossing mee door jezelf tot stand is gebracht tijdens het traject van de bemiddeling. Je staat dus zelf achter de oplossing, die niet “van bovenuit” is opgelegd.

Nadelen? Eigenlijk zijn er geen nadelen. Wel is bemiddeling een “vrijwillig” proces. Dus als één van de anderen het niet meer ziet zitten om rond de tafel te zitten en mee te zoeken naar een goeie oplossing, kan die altijd de bemiddeling stoppen. Dan moet je toch een andere manier zoeken om een oplossing voor het probleem te vinden.

Omdat bemiddeling wérkt!

Contact

info@beterbemiddelen.be
Beter Bemiddelen vzw
+32 (0)477 60 75 97
KBO 0760.502.962

Adres

August De Boeckstraat 1
9100 Sint-Niklaas

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  KBO 0760.502.962