Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Beter Bemiddelen

Vrijblijvend advies?
Contacteer ons

Bemiddeling burengeschillen

Dialoog en een correcte aanpak zijn de sleutels

Een bemiddeling opstarten bij een burengeschil

Burengeschillen raken ons tot in het diepste van ons hart.

Het zijn problemen waarmee we aanhoudend geconfronteerd kunnen worden, of we dat nu willen of niet.

Er gaat geen dag voorbij of je komt je buurman tegen of je hoort het lawaai dat je ergert. Of nog erger: de buurman gebruikt alweer je inrit, waardoor je zelf niet naar je garage kan of de buurman heeft de toegang tot je garage gewoon bewust geblokkeerd. Dit vreet aan iemands gemoed.

Je hebt er dus alle belang bij om daar een oplossing voor te vinden, zodat iedereen verder kan. Jammer genoeg kost het veel geld om – bij dergelijk
probleem – naar de rechtbank te stappen. Een bemiddelaar kan daaraan remediëren. Hij kan als volledig onafhankelijke persoon op korte termijn de partijen rond de tafel brengen, zodat de problemen kunnen benoemd en besproken worden. De partijen dragen daarbij zelf de oplossing van het geschil aan, zodat zij veel meer achter de oplossing staan dan wanneer het hen van bovenaf wordt opgelegd.

De kostprijs kan ook binnen de perken gehouden worden en – vooral – de bemiddeling blijft in alle omstandigheden vrijwillig: eenieder kan er op elk ogenblik uitstappen zonder daarvoor met de vinger te worden gewezen.

Een snellere oplossing buiten de rechtbank om
De kosten worden beperkt gehouden
Een vertrouwelijke setting
De mogelijkheid om de bemiddeling te stoppen, zonder dat iemand het je kan verwijten

Wat Beter Bemiddelen nog voor u kan doen

Familiezaken

Problemen in een familie? Dat is nooit leuk om te horen. Wij geloven in de kracht van dialoog. Samen gaan we op zoek naar een oplossing.

Ondernemingen en vennootschappen

Een commerciële aangelegenheid, een openstaande factuur, een betwiste levering of een niet nagekomen overeenkomst? Bemiddelen is dé oplossing.

Bouw, vastgoed en appartementen

In een bouw- of vastgoedproject is het van belang dat bij problemen de bouwpartners zo snel mogelijk rond de tafel worden gebracht.

Wil jij vrijblijvend advies over hoe bemiddelen jou verder kan helpen?

Omdat bemiddeling wérkt!

Contact

info@beterbemiddelen.be
Beter Bemiddelen vzw
+32 (0)477 60 75 97
KBO 0760.502.962

Adres

August De Boeckstraat 1
9100 Sint-Niklaas

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  KBO 0760.502.962