Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Beter Bemiddelen

Vrijblijvend advies?
Contacteer ons

Bemiddeling in familiezaken

Evenwicht en redelijkheid

Een bemiddeling opstarten voor een familieprobleem

Problemen in een familie? Dat is nooit leuk om te horen. Wij, bij Beter Bemiddelen, geloven nog steeds in de kracht van dialoog. Samen op zoek gaan naar een oplossing. Ervoor zorgen dat de situatie niet verder uit de hand loopt. Dat is waar we naar streven. 

Een probleem binnen het gezin, een probleem tussen familieleden in verband met centen of een erfenis, steeds is bemiddeling de betere optie.

Een bemiddelaar kan als onafhankelijk persoon snel de partijen rond de bemiddelingstafel brengen.

Aan tafel kunnen de problemen benoemd en besproken worden. In de mate van het mogelijke probeert de bemiddelaar, samen met de partijen beter te begrijpen wat er fout loopt en hoe de andere partij naar het probleem kijkt. Men zou soms verrast staan wat de drijfveren zijn van bepaalde mensen om zich op een bepaalde wijze op te stellen. Door naar elkaar te luisteren en begrip op te brengen, is men al een hele stap vooruit. 

De bemiddelaar zal, als onafhankelijk daartoe erkend persoon, partijen tot inzicht brengen door gerichte vraagstelling.

Zo kan een draagvlak worden gecreëerd om tot een oplossing te komen, die finaal ook door de partijen wordt gedragen omdat ze die zelf tot stand hebben gebracht.

Kort op de bal spelen
Een setting waarin iedereen naar elkaar luistert en waarin zaken kunnen benoemd en besproken worden (in alle vertrouwen) zonder dat dit later tegen jou kan gebruikt worden
Een door de partijen gedragen oplossing

Wat Beter Bemiddelen nog voor u kan doen

Ondernemingen en vennootschappen

Een commerciële aangelegenheid, een openstaande factuur, een betwiste levering of een niet nagekomen overeenkomst? Bemiddelen is dé oplossing.

Bouw, vastgoed en appartementen

In een bouw- of vastgoedproject is het van belang dat bij problemen de bouwpartners zo snel mogelijk rond de tafel worden gebracht.

Burengeschillen

Burengeschillen raken ons tot in het diepste van ons hart. Het zijn problemen waarmee we, willen of niet, aanhoudend geconfronteerd worden.

Wil jij vrijblijvend advies over hoe bemiddelen jou verder kan helpen?

Omdat bemiddeling wérkt!

Contact

info@beterbemiddelen.be
Beter Bemiddelen vzw
+32 (0)477 60 75 97
KBO 0760.502.962

Adres

August De Boeckstraat 1
9100 Sint-Niklaas

Privacy  |  Cookies  |  Disclaimer  |  KBO 0760.502.962